Terug

18650 batterij

Filters

Een 18650 batterij is een Li-Ion batterij met een lengte van 65mm en een breedte van 18mm. De naam van de batterij is dan ook afgeleid van deze afmetingen. Deze batterij kan gebruikt worden in verschillende e-sigaretten en is nu beschikbaar in ons assortiment.

Een 18650 batterij opladen

Bovenstaande batterijen staan erom bekend dat ze erg krachtig zijn en daarom is het belangrijk dat je veilig en zorgvuldig met deze batterijen omgaat. Zo is het van groot belang dat je de batterijen juist oplaadt en dus een oplader gebruikt die geschikt is voor het opladen van dit soort krachtige batterijen. Laadt de batterijen echter nooit verder dan op 4.2 volt op en zorg ervoor dat je de batterijen niet te ver ontlaadt. In ons assortiment kunt u verschillende geschikte opladers vinden.

Het is eventueel mogelijk om de batterijen op te laden met een bijgeleverde USB-kabel, echter raden wij dit niet aan. USB-kabels hebben namelijk niet dezelfde eigenschappen en mogelijkheden als een externe laden en dit kan ten koste gaan van de levensduur van de batterij. Mocht je toch gebruik willen maken van een USB-kabel om de 18650 batterij op te laden maak dan gebruik van goede stekkers met een laag Ampère. 1A is namelijk voldoende om de batterijen op te laden. Over het algemeen laadt de batterij op binnen 3 uur op.

Mocht je de batterijen willen vervoeren, zorg er dan altijd voor dat je de batterijen altijd beschermd vervoerd. Stop de batterij dan ook nooit los in een tas of in je zak. Tevens is het mogelijk om speciale beschermhoesjes hiervoor aan te schaffen.

Hoe lang gaat de batterij mee?

Gemiddeld kan je de Li-Ion batterijen zo’n 300 keer opladen, voordat deze aan vervanging toe zijn. Li-Ion batterijen hebben geen zelfontlading en daardoor is het mogelijk om de batterijen maanden later weer te gebruiken. Je zal merken dat de batterij dan nog even vol is dan de maanden ervoor.

Tips voor de veiligheid

Om iedere batterij zit een beschermlaag. Deze beschermlaag beschermt de batterij tegen kortsluiting. Wanneer je merkt dat de beschermlaag kapot gaat, doe je er verstandig aan om de batterij niet meer te gebruiken in de e-sigaretten. Koop in dat geval een nieuwe batterij of laat een expert een nieuwe beschermlaag om de 18650 batterij heenbrengen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beoordeling door klanten: 9 / 10 - 2000 beoordelingen op KiyOh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Ben je ouder dan 18 jaar?
Je moet minimaal 18 jaar zijn om deze website te bezoeken!
Ja
Nee