Terug

Base Label/Smaakloos/Nicotine booster

Filters

    Geen producten gevonden...

Wanneer je begint met dampen kom je allerlei verschillende onderdelen en vloeistoffen tegen. Allemaal hebben ze een eigen functie en worden anders gebruikt. Zo heb je ook de nicotine booster. Dit is een vloeistof die verkrijgbaar is in verschillende varianten, daarover lees je later meer. Wat doet een booster en waarbij gebruik je dit precies? Dat zijn vragen die beantwoord zullen worden als je verder leest. Het is namelijk geen goedje wat je zomaar in de tank van een e-sigaret kunt stoppen om te dampen. Zorg dat je eerst goed op de hoogte bent van de werking en hoe je het gebruikt voordat je het aanschaft en ermee aan de slag gaat.

Wat is een nicotine booster?

De naam van dit product vertelt al enigszins wat het doet maar het is niet vreemd als je er de bedoeling nog niet helemaal van snapt. Er zijn een hele hoop kant en klare e-liquid smaken verkrijgbaar waar je niks aan hoeft te doen. Je kunt er ook voor kiezen zelf smaken te gaan combineren met aroma’s en daarbij heb je een booster met nicotine nodig. Deze vloeistof combineer je met een of meerdere aroma’s waardoor je een geheel unieke smaak kunt maken. Voorheen werden de nicotine boosters ook veel gebruikt in shake and vape maar dat wordt vanwege de vernieuwde wetten niet meer aangeboden.

De juiste verhoudingen kiezen

Binnen ons assortiment met boosters zie je dat er een aantal opties zijn. Deze hebben allemaal andere verhoudingen waardoor niet elke nicotine booster even geschikt voor jou zal zijn. Je ziet in de eerste plaats de termen PG en VG voorbij komen. Het is bij het maken van een keuze belangrijk om te weten wat dit is en wat het beste bij jou past.

PG staat voor Propylene Glycol. Dit stofje is hetgeen waardoor je de damp op de keel voelt. Te veel hiervan wordt door veel mensen als onprettig ervaren en sommige mensen kunnen er helemaal niet tegen. Toch heeft het wel voordelen omdat een hoger PG gehalte in de nicotine booster ervoor zorgt dat de coil langer meegaat en dergelijke e-liquids zijn voordeliger. Vaak wordt er bij het beginnen met elektrisch roken gekozen voor een vloeistof die een hoger PG gehalte heeft.

VG is de Vegetal Glycerin. Deze vloeistof is een stuk dikker en voelt zachter aan op de keel. Hoe hoger het gehalte hiervan is hoe groter de dampwolken zullen zijn. Daarom wordt hier zeker door ervaren dampers veel voor gekozen. Ook voor mensen met een gevoeligheid voor PG is een vloeistof met een hoog VG gehalte aan te raden. Je kunt zelfs een nicotine booster aanschaffen met 100% VG. Je zal de coil hiermee wel een stuk vaker moeten vervangen.

Het nicotinegehalte in de nicotine booster

Afhankelijk van de weerstand waarop je dampt en hoeveel behoefte aan nicotine je hebt, kies je een bepaald nicotinegehalte. Met de kleine simpele vape pennen damp je mouth to lung en kan een hoger nicotinegehalte gebruikt worden. Dit komt omdat je niet in een keer veel damp binnen krijgt. Wanneer je echter gaat sub-Ohmen ontstaan er enorme dampwolken welke je ook in je longen krijgt. Een hoog nicotinegehalte kan dan veel te intens en onprettig aanvoelen. Daarom raden we bij sub-Ohm e-sigaretten een nicotinegehalte aan van maximaal 6mg. Hoe minder hoe beter en we raden dus aan af te bouwen naar 0 mg nicotine.

Maak een unieke e-liquid

Het maken van een unieke e-liquid door aroma’s te combineren met een nicotine booster klinkt heel simpel. Toch is het belangrijk je hier eerst goed over in te lezen. Verhoudingen zijn hierbij namelijk enorm belangrijk. Je wilt niet te veel van een booster gebruiken omdat dit ervoor kan zorgen dat de smaak niet goed naar voren komt en dat je te veel nicotine binnen krijgt. Wat ook belangrijk is, is het mengen van de verschillende vloeistoffen. Dit kan je met de hand doen maar er zijn ook machines verkrijgbaar welke de vloeistoffen voor je mengen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beoordeling door klanten: 9 / 10 - 2000 beoordelingen op KiyOh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Ben je ouder dan 18 jaar?
Je moet minimaal 18 jaar zijn om deze website te bezoeken!
Ja
Nee